Nieuwsbrief

12 maart 2014

Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt vertoond, klik hier

In deze nieuwsbrief

  • Lezen 1, 2014
  • De Boekenweek in het voortgezet onderwijs
  • De Jonge Jury, meeste stemmen ooit

Lezen 1, 2014

In dit nummer spreken we in aanloop naar Lezen Centraal, met historica Angela Crott en psycholoog Gijsbert Stoet, twee van de keynote speakers, over jongens en lezen.
Verhalen in beeld, over graphic novels, bepreekt strips in een boekig jasje – van schildersbiografie, beeldroman of undergroundstrip tot vrije kunstvorm. Net als non-fictie kunnen graphic novels van waarde zijn in het middelbaar onderwijs.
Verder in het kader van de Leescoalitiecampagne Vaders Voor Lezen drie vaders aan het woord over voorlezen.  Deze vaders hebben geen aansporing nodig, ze vinden voorlezen gewoon fijn.
En een artikel over het belang van non-fictie boeken in school. Informatieve kinderboeken kunnen een rijke aanvulling vormen op de wereldoriëntatie vakken in het basisonderwijs. Ze maken de lessen aangenaam aanschouwelijk. Dit en veel meer in de nieuwe Lezen, lees verder >>


De Boekenweek in het voortgezet onderwijs

Het is Boekenweek! Hoe kun je als docent in het voortgezet onderwijs de Boekenweek inzetten tijdens de literatuurles?
Stichting Lezen voegt sinds jaar en dag educatieve elementen toe aan deze boekverkoperscampagne. Ook dit jaar resulteert dat in een aantrekkelijke scholierenwebsite en een nieuwe aflevering van het programma Boekenweek Live! 

Boekenweek Live! werd woensdag 12 maart opgenomen in de OBA. Hoofdgast Tommy Wieringa was ontzettend onder de indruk van de vele creatieve verwerkingen die leerlingen maakten bij zijn boek “Ik was nooit in Isfahaan”. “Dit is hoe literatuur werkt,” zei hij, “dat jullie een verhaal lezen, daardoor geraakt worden en dat het een betekenis krijgt in jullie leven. Ik ben trots op mezelf.” “En op de leerlingen,” voegde hij eraan toe.

Lees er alles over op de site.


Jonge Jury meeste stemmen ooit

Tot 7 maart kon er gestemd worden en dat is volop gedaan. Op 14 maart wordt bekend gemaakt welke vijf boeken genomineerd zijn voor de Prijs van de Jonge Jury. Tijdens de Dag van de Jonge Jury, op 16 april, wordt bekend gemaakt welk boek dit jaar de meeste stemmen kreeg en de Prijs van de Jonge Jury wint. Alle kaartjes voor deze dag zijn inmiddels uitverkocht, maar de uitreiking van de Prijs van de Jonge Jury is via livestream overal in Nederland live te zien. Op YouTube is alles op de voet te volgen.

Deze nieuwsbrief is verstuurd naar {email_canvas:recipient_email_address}.
Klik hier om uw profiel aan te passen of om uzelf uit te schrijven

© 2014 Stichting Lezen - www.lezen.nl - Tel 020 6230566