Nieuwsbrief

26 mei 2014

Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt vertoond, klik hier

In deze nieuwsbrief

  • Nederland Leest Live!
  • Drie kampioenen op rij

Geef klassen op voor Nederland Leest Live!

Na het succes van de afgelopen edities van Boekenweek Live! en Nederland Leest Live! organiseren  Stichting Lezen en CPNB dit jaar opnieuw een interactieve, literaire talkshow voor en door scholieren tijdens Nederland Leest 2014. Het boek dat dit jaar centraal staat in de uitzending is Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart. Hebben uw leerlingen genoeg talent en creativiteit om van een boek iets moois te maken? Geef nu een klas op om mee te doen aan Nederland Leest Live!

Scholierenpockets van Een vlucht regenwulpen

U kunt op school twee dingen doen met Nederland Leest. Allereerst kunt u via de bibliotheek schoolpakketten bestellen met 32 expl. van Een vlucht regenwulpen + poster (12.50 euro). Deze worden eind oktober geleverd en u kunt zo met uw klassen mee lezen in november. Óf u geeft klassen op om mee te doen aan Nederland Leest Live. Ook hier bestelt de bibliotheek schoolpaketten, maar deze worden eerder geleverd op school, al eind augustus. De klassen die aan Nederland Leest Live mee doen maken vervolgens creatieve opdrachten bij het boek en zenden deze voor 24 oktober in, om mee te dingen naar een plek in de uitzending in november.

Wat is Nederland Leest Live!?

Nederland Leest Live! is een literaire talkshow voor scholieren waarbij bovenbouwleerlingen uit het hele land, live in de studio met presentator Arjen Lubach en elkaar in gesprek gaan over hetzelfde boek. Voorafgaand aan de uitzending maken de leerlingen creatieve opdrachten (film, muziek, kunstwerken, kledingontwerpen) waarmee ze een plek in de uitzending kunnen bemachtigen. Scholieren buiten de studio volgen de uitzending in hun eigen bibliotheek of op school, en kunnen via Skype of Twitter deelnemen aan het programma.

Wat moet u doen?

Neem contact op met uw bibliotheek, zij bestelt scholierenpockets (per 32 exemplaren) en geeft eventueel klassen op voor Nederland Leest Live. Geef voor dat laatste aan de bibliotheek door met hoeveel klassen u mee wilt doen aan Nederland Leest Live, en welk niveau de klassen hebben.

Planning Nederland Leest Live! 2014
Tot 31 mei
Klassen opgeven voor Nederland Leest Live! via uw bibliotheek
Uiterlijk half juni
Bevestiging deelname Nederland Leest Live! + docentenhandleiding
Eind augustus
De scholierenpockets van deelnemende klassen arriveren
Begin september
Bibliotheken leveren schoolpockets aan deelnemende klassen
September/oktober
Scholen lezen Een vlucht regenwulpen en maken opdrachten
27 oktober
Deadline school voor insturen opdrachten voor Nederland Leest Live!
3 november
Winnende klassen ontvangen bericht
26 november
Uitzending Nederland Leest Live! 13.00 – 14.00 uur


Drie Voorleeskampioenen op rij

Afgelopen week zijn er in muziekcentrum Tivoli/Vredenburg in Utrecht maar liefst drie voorleeskampioenschappen afgesloten. Op dinsdag 20 mei werd de finale van de Pabovoorleeswedstrijd gewonnen door Romy van Mierlo van Pabo Windesheim uit Zwolle. Woensdag 21 mei won Raf Cornelissen uit Gemert De Nationale Voorleeswedstrijd, hij is gedurende een jaar De Nationale Voorleeskampioen 2014 en kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Ten slotte vond op donderdag 22 mei de finale plaats van Read2me!, de voorleeswedstrijd voor brugklassers. Kim Hooftman van het Mondriaan College in Oss ging er vandoor met de juryprijs. De publieksprijs ging naar Olivia du’Fell van het Stella Maris College in Meerssen.

Deze nieuwsbrief is verstuurd naar {email_canvas:recipient_email_address}.
Klik hier om uw profiel aan te passen of om uzelf uit te schrijven

© 2014 Stichting Lezen - www.lezen.nl - Tel 020 6230566