Nieuwsbrief

15 oktober 2014

Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt vertoond, klik hier


Hoe maakbaar is de lezer?

De doorgaande leeslijn in wetenschappelijk perspectief

Onder deze titel vindt op 21 november het tweejaarlijkse wetenschappelijk congres van Stichting Lezen vindt plaats in de VU. Het congres is tevens het afscheidscongres van Dick Schram, bijzonder hoogleraar Leesgedrag Stichting Lezen (1998 2014).

 

In 2005 verscheen De doorgaande leeslijn 0 18 jaar,  een beleidsstuk van Stichting Lezen. Een doorgaande leeslijn  - dat wil zeggen, structureel en ononderbroken aandacht voor lezen voor alle kinderen in iedere leeftijdsfase - leidt tot leesplezier en literaire competentie. Dat gebeurt in wisselwerking met en onder de noemer van leesbevordering. Taalontwikkeling is geen doel, maar overlapt wel met (literaire) leesbevordering.

Intussen zijn we bijna tien jaar verder: tijd om de balans op te maken en tijd om voor 2015 een nieuwe versie van het stuk voor te bereiden, aangepast aan nieuwe ontwikkelingen en inzichten rond leesbevordering. De laatste jaren is er veel kennis beschikbaar gekomen over lezen en leesbevordering die voor de realisering van de doorgaande leeslijn belangrijk is. Deze conferentie is een uitstekende gelegenheid om over een nieuwe visie op de doorgaande leeslijn mee te denken. De bijdragen van de inleiders nodigen, of beter nog, dagen daartoe uit.

Kijk voor meer informatie over het programma en inschrijving op de site.

Deze nieuwsbrief is verstuurd naar {email_canvas:recipient_email_address}.
Klik hier om uw profiel aan te passen of om uzelf uit te schrijven

2014 Stichting Lezen - www.lezen.nl - Tel 020 6230566