Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt vertoond, klik hier

> BoekStart
>
Leesbevorderingsnieuws 0-6 jaar


Nieuwsbrief BoekStart
Deze tweemaandelijkse nieuwsbrief voor jeugdspecialisten en andere geïnteresseerden informeert over BoekStart, het leesbevorderingsprogramma voor jonge kinderen (0-6 jaar). Inmiddels doen bijna alle Bibliotheken en steeds meer kinderopvanglocaties mee! BoekenPret (sinds 2015 onderdeel van BoekStart) biedt verdieping en intensivering aan kinderen met een VVE-indicatie, ouders - gezinnen waar weinig aandacht is voor (voor)lezen - en professionals.


BoekStart

Oproep: BoekStart-Zomerwedstrijd!
Ziet u in de vakantie een BoekStartkoffertje op een leuke of onverwachte plek (op een vliegveld, bij de Eiffeltoren, bovenop een volgepakte auto) stuur dan een foto. Dat kan naar info@boekstart.nl of via Facebook. Maak kans op een leuk boekenpakket!


BoekStart nu ook op #Instagram!


Resultaat onderzoek Voor- en Vroegschoolse educatie
Eind 2015 deed de Koninklijke Bibliotheek onder meer onderzoek naar de dienstverlening van Bibliotheken op het gebied van ‘Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)', waarbij specifiek aandacht werd gegeven aan BoekStart. Het onderzoek brengt in kaart welke educatieve rol de Bibliotheek vervult voor de doelgroep 0-4 jaar. In totaal deed 81,3% van de Bibliotheken mee aan het onderzoek, een mooie score! Een toelichting op het onderzoek en de resultaten treft u in het onderzoeksrapport Voor- en Vroegschoolse educatie (VVE). Lees meer.

Monitor BoekStart in de kinderopvang afgerond
Per 1 juni werd de Monitor BoekStart in de kinderopvang afgerond met vragenlijsten voor de Bibliotheekmedewerker, de voorleescoördinator van de kinderopvang en de pedagogisch medewerkers. De monitor brengt de voorleesomgeving en het gedrag van de pedagogisch medewerker rondom leesbevordering in beeld. Daarnaast levert de monitor informatie over beleid en organisatie in de kinderopvangorganisatie rondom BoekStart in de kinderopvang. De monitor voedt de dialoog tussen de kinderopvangorganisatie en de Bibliotheek met het oog op versterking van de samenwerking. De rapportages staan klaar vanaf begin juli; POI’s en hun deelnemende Bibliotheken ontvangen een inlog. Lees meer.

Nieuwe Speelontdekboeken 2016
BoekStart-BoekenPret biedt jaarlijks een nieuw aanbod van Centrale Prentenboeken met bijbehorend Speelontdekboek. De Speelontdekboeken voor thuis houden speciaal rekening met gezinnen zonder leestraditie. Voor dit jaar zijn dat voor peuters: Nog even achter mijn oortjes kriebelen van Jörg Mühle en Een geweldig cadeau van Guido Van Genechten. En voor kleuters: Kom uit die kraan! van Tjibbe Veldkamp en We hebben er een geitje bij van Marjet Huiberts. Te bestellen via de BoekStartbestellijst.

Boekentips
BoekStart geeft elke maand vier nieuwe boekentips: een boek voor baby’s, een voor dreumesen, een voor peuters en een voor kleuters. Er zijn ook Friese boekentips.

BoekStart voor jou! nr 10
De nieuwe versie van BoekStart voor jou! staat online, met de nieuwste boeken- en multimediatips voor 0-6 jaar. Met deze keer onder meer als thema’s: bewegen met boeken en wat te doen als een kindje niet wil worden voorgelezen. Plaats een link op de website van de Bibliotheek en/of in de nieuwsbrief, of stuur hem gericht naar BoekStartouders. Ook kan de link in het kader van ouderbetrokkenheid doorgestuurd worden naar deelnemende kinderopvangorganisaties om in hun nieuwsbrief te zetten.
.


Leesbevorderingsnieuws 0-6 jaar

Inspireer aarzelend lezende ouders met de glossy BIEB!
Kinderen met betrokken ouders doen het beter. Maar hoe ziet een goede leesopvoeding er praktisch uit? De glossy BIEB (uitgebracht door Rijnbrink) biedt positieve en leuke tips om aarzelend lezende ouders op weg te helpen. Het magazine sluit goed aan bij de uitgangspunten van BoekStart. Ouders en kinderen, maar ook bekende Nederlanders (zoals Tako Rietveld, Tosca Menten en Arjen Robben) komen aan het woord. Een mooie kans om de expertise van de Bibliotheek te laten zien, ook daarbuiten! Doet u mee? Bestellen kan tot 8 juli. Lees meer.


BoekStart vormt het begin van de doorgaande leeslijn met als vervolg de Bibliotheek op school bo/vo. Kijk hier voor de nieuwsbrief van de Bibliotheek op school bo om Bibliotheken op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom de gezamenlijke strategische aanpak van de Bibliotheken, basisonderwijs en overheid. Kijk ook op twitter#dbos. 

Wilt u reageren op de nieuwsbrief? Of heeft u vragen, tips of suggesties? Mail dan naar nieuwsbrief@kunstvanlezen.nl.
Heeft u de nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wilt u deze persoonlijk ontvangen? Abonneer u dan hier.

www.kunstvanlezen.nl, www.boekstart.nl, www.boekstartpro.nl, www.kb.nl/ob, www.debibliotheekopschool.nl, www.lezen.nl, www.leesplein.nl, www.debibliotheken.nl 

         

Deze nieuwsbrief is verstuurd naar {email_canvas:recipient_email_address}.
Klik hier om uw profiel en e-mail adres aan te passen of om uzelf uit te schrijven

© 2016 BoekStart - boekstartpro.nl

De Bibliotheek KB Koninklijke Bibliotheek Stichting Lezen Boekenpret Boekenpret