Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt vertoond, klik hier

> BoekStart
>
Leesbevorderingsnieuws 0-4 jaar


Nieuwsbrief BoekStart
Deze tweemaandelijkse nieuwsbrief voor jeugdspecialisten en andere geïnteresseerden informeert u over BoekStart, het leesbevorderingsprogramma voor jonge kinderen (0-4 jaar). Inmiddels doen bijna alle Bibliotheken en steeds meer kinderopvanglocaties mee! Heeft u de nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wilt u deze persoonlijk ontvangen? Abonneer u dan hier.


BoekStart

Monitor BoekStart in de kinderopvang
Op 2 juni is de Monitor BoekStart in de kinderopvang van start gegaan. Er doen twintig Bibliotheken mee met in totaal 122 kinderopvanglocaties. De online vragenlijsten zijn geopend tot 15 juli 2015: een voor BoekStartcoördinatoren/educatiemedewerkers, een voor voorleescoördinatoren en een voor pedagogisch medewerkers. In het najaar volgt de vragenlijst voor ouders. Dan wordt het ook mogelijk om naast een standaardrapportage een maatwerkrapportage samen te stellen. Lees meer.

Inspiratiedag BoekStart op 17 september: save the date!
Na de succesvolle Inspiratiedag BoekStart in september 2012 zal er voor de tweede maal een inspiratiedag georganiseerd worden: op donderdag 17 september in Amsterdam RAI. De dag met als insteek de zichtbaarheid van BoekStart en ouderbetrokkenheid is bedoeld voor bibliothecarissen. Laat u inspireren door bijzondere sprekers en ontmoet BoekStartcollega’s! Binnenkort kunt u een uitnodiging verwachten.

Woezel & Pip-boekje cadeau via BoekStart-kinderopvang
Stichting Lezen & Schrijven organiseert samen met het populaire Woezel & Pip én BoekStart een bijzondere voorleesactie in de Week van de Alfabetisering. Op dinsdag 8 september kunnen ouders op BoekStart-kinderopvanglocaties hun kinderen voorlezen uit het Woezel & Pip-boekje. Het boekje is voor kinderen van 0 t/m 4 jaar. Zorg dat de kinderopvang in uw werkgebied zich zo snel mogelijk aanmeldt. Dat kan hier tot 27 juli (op is op!).

Nieuwe kofferboekjes
Er zijn weer twee nieuwe boekjes voor in het BoekStartkoffertje: het stoffen Gonnie gaat op stap van Olivier Dunrea met tekst van Elly van der Linden (Gottmer) en de hardkartonnen uitgave Daar gaan we! van Leo Timmers (Rubinstein). Al een kindje lid in het gezin? Elk halfjaar nieuwe boekjes maakt dat het koffertje ook voor een volgende baby leuk is. Communiceer dit naar de ouders! Op boekstart.nl is van alle kofferboekjes een Boekidee te vinden. Kijk hier voor Gonnie gaat op stap en Daar gaan we!.

BoekStart voor jou! nr 6
De nieuwe aflevering van BoekStart voor jou! staat online, met de nieuwste boeken- en multimediatips voor 0-4 jaar. Met deze keer onder meer als thema: welk boekje voor mijn kind. Plaats een link op de website van de Bibliotheek en/of in de nieuwsbrief, of stuur hem gericht naar BoekStartouders. Ook kan de link in het kader van ouderbetrokkenheid doorgestuurd worden naar deelnemende kinderopvangorganisaties om in hun nieuwsbrief te zetten.

Boekentips
BoekStart geeft elke maand drie nieuwe boekentips: een boek voor baby’s, een voor dreumesen en een voor peuters. Er zijn ook Friese boekentips


Leesbevorderingsnieuws 0-4 jaar

Petitie Leescoalitie: versterk leesbevordering in de eerste levensjaren van kinderen
De Leescoalitie roept de Tweede Kamer op om leesbevordering in de eerste levensjaren van kinderen te versterken. Het advies werd begin juni in de vorm van een petitie overhandigd in Den Haag. ‘Voorlezen en lezen is niet alleen een aangename tijdsbesteding, maar leidt ook tot een aantoonbaar betere taalvaardigheid bij jonge kinderen,’ aldus Gerlien van Dalen, directeur Stichting Lezen en voorzitter van de Leescoalitie. Lees meer.

Vaderdagtrofee voor Vaders Voor Lezen
De jury van de Vaderdagtrofee m/v heeft tijdens het zevende Vaderschapssymposium de vaderdagtrofee 2015 toegekend aan de campagne Vaders Voor Lezen. Gerlien van Dalen, voorzitter van de Leescoalitie, nam de trofee op het symposium in ontvangst. Lees meer.


BoekStart vormt het begin van de doorgaande leeslijn met als vervolg de Bibliotheek op school BO/VO. Kijk hier voor de nieuwsbrief van de Bibliotheek op school BO om Bibliotheken op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom de gezamenlijke strategische aanpak van de Bibliotheken, basisonderwijs en overheid. Kijk ook op twitter#dbos. 

Wilt u reageren op de nieuwsbrief? Of heeft u vragen, tips of suggesties? Mail dan naar nieuwsbrief@kunstvanlezen.nl.

www.kunstvanlezen.nl, www.boekstart.nl, www.boekstartpro.nl, www.kb.nl/ob, www.debibliotheekopschool.nl, www.lezen.nl, www.leesplein.nl, www.debibliotheken.nl 

Deze nieuwsbrief is verstuurd naar {email_canvas:recipient_email_address}.
Klik hier om uw profiel en e-mail adres aan te passen of om uzelf uit te schrijven

© 2015 BoekStart - boekstartpro.nl